Lainattavat paketit

Taikkeri-taidekasvatuslaukut

Taikkeri-laukut tarjoavat opettajalle tai kasvattajalle työkaluja moniaistiseen ja vuorovaikutteiseen taidekasvatukseen lasten ja nuorten kanssa. Pääkirjastossa on lainattavissa klovneria-laukku, satulaukku, pieni fuusiolaukku ja musiikkilaukku. Paketteja ei voi seutuvarata.

Laukut on kehittänyt ja koonnut Kainuun lasten- ja nuortenkulttuurikeskus Kulttura: Sanna Diukman, Saara Karjalainen ja Sara Saxholm.

Taikkeri-laukut verkkokirjastossa


TIEKA-tarvikepaketit

Pääkirjastossa on lainattavissa TIEKA-tarvikepaketteja kouluille. Paketit tarjoavat peruskoulun ja toisen asteen opettajille välineitä luonnontieteiden opetukseen. Paketteja ei voi seutuvarata.

Tarvikesarjojen avulla voi opettaa käytännössä esimerkiksi automatiikkaa, ohjelmointia ja robotiikkaa. Paketit koostuvat pääasiassa Lego-sarjoista, jotka sisältävät muun muassa moottoreita ja antureita.

Tarvikepaketit on hankittu TIEKA Tiedettä Kainuuseen -hankkeessa, joka on rahoitettu Suomen kulttuurirahaston Kainuun rahastosta. Hankkeen tavoitteena on lisätä lasten ja nuorten kiinnostusta tieteeseen sekä lisätä luonnontieteellisten alojen harrastuneisuutta Kainuussa. 

TIEKA-tarvikepaketit verkkokirjastossa